•Ruimtelijk uitvoeringsplan voor zonevreemde recreatie in opmaak•Heraanleg Helikopterplein•Veilig spelen op Sint-Janneke•Woningen in Markgravenstraat maken plaats voor nieuw parkeerterrein•Nieuw speelterrein in Molenvest•...

Ruimtelijk uitvoeringsplan voor zonevreemde recreatie in opmaak
Het college stelt een firma aan voor de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor zonevreemde recreatie. In Herentals, Morkhoven en Noorderwijk liggen verschillende terreinen voor sport en recreatie volgens het gewestplan zonevreemd. Het gaat bijvoorbeeld om een voetbalveld in landbouwgebied. Met dit RUP wil de stad onderzoeken of de bestemmingen van deze terreinen kunnen worden omgezet naar de juiste bestemming, om zo de sportclubs meer zekerheid en bouwmogelijkheden te geven. De prijs voor de opdracht bedraagt 59.924,04 euro.
 
 
Heraanleg Helikopterplein
Door de samensmelting van de KOSH-scholen in de campus aan de Nonnenstraat, is de verkeersdrukte in de omgeving toegenomen. Het stadsbestuur voerde al enkele eenvoudige maatregelen uit om het verkeer aan het Helikopterpleintje in goede banen te leiden. De weg rond het plein kreeg een nieuwe asfaltlaag, er kwam een fietssuggestiestrook en een kiss-and-ride-zone.
 
Het college stelt nu een aannemer aan voor de heraanleg van het parkeerterrein. De aannemer vervangt de betonnen klinkers, legt een voetpad aan en laat de fietssuggestiestrook aansluiten op het fietspad van de Augustijnenlaan. De werkzaamheden kosten 47.240,41 euro en starten in het voorjaar.
 
 
Veilig spelen op Sint-Janneke
In de Veenbesstraat staan veel nieuwe woningen waardoor de verkeersdrukte in de straat is toegenomen. Om de kinderen uit de buurt veilig te laten spelen op het speelterrein Sint-Janneke, laat het stadsbestuur een draadafsluiting rond het terrein plaatsen. De draadafsluiting kost 1.565,74 euro.
 
 
Woningen in Markgravenstraat maken plaats voor nieuw parkeerterrein
Het stadsbestuur laat enkele woningen in de Markgravenstraat slopen. De woningen met huisnummer 87 en 89 maken plaats voor een tijdelijk parkeerterrein met 23 parkeerplaatsen. De afbraakwerken kosten 20.977,10 euro.
 
 
Nieuw speelterrein in Molenvest
Naast het basketbalplein in de Molenvest komt een nieuw speelterrein met een glijbaan, een schommel en een draaimolen. Het stadsbestuur laat er ook een hangplek voor jongeren inrichten. De prijs van de speeltoestellen en de banken bedraagt 17.521,71euro.
 
 
Wandeloptocht Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst
Op zaterdag 21 januari organiseert de Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst haar jaarlijkse teerfeest. Bij deze gelegenheid houden de muzikanten en de leden van de fanfare een wandeloptocht in Morkhoven. De optocht gaat via de Molenstraat, de Morkhovenseweg, de Streepstraat en Dorp naar de Eusselsstraat.
 
 
Duivenmaatschappij tijdelijk in kleuterschool Boerenkrijglaan
Het stadsbestuur sluit met de Duivenmaatschappij Herentals een overeenkomst af voor het tijdelijke gebruik van de vroegere kleuterschool in de Boerenkrijglaan. De Duivenmaatschappij is al een tijdje op zoek naar een nieuw lokaal voor haar activiteiten. Het leegstaande gebouw van de voormalige kleuterschool voldoet aan de vereisten van de Duivenmaatschappij. De overeenkomst loopt af op 31 december 2012.
 
 
Opbrengst Classica Egaña gaat naar kankerbestrijding
Op 9 oktober 2011 vond de tweede editie van de Classica Egaña plaats in Noorderwijk. De vzw Berto schenkt de opbrengst van deze familiesportdag aan Cancer in pregnancy, een project van de Katholieke Universiteit Leuven. De plechtige overhandiging vindt plaats op vrijdag 24 februari om 20 uur in de Lakenhal. Het stadsbestuur biedt de genodigden een receptie aan.